Influenza og COVID-19 vaccination

Så går vi igen den kolde tid i møde, hvor virus sværmer om os.

Men fra den 26. september, har vi som kronisk syge mulighed for at tilmelde os gratis vaccination mod både influenza og Covid-19 på et af regionernes vaccinationscentre.
Tidsbestilling foregår for alle på https://www.sst.dk/da/Vaccination eller www.vacciner.dk

Hvis du er over 65 år, vil du automatisk få en digital invitation (eller har allerede fået det). bHvis du er under 65 år og har en kronisk sygdom, skal du selv være aktiv. Samtidig skal du ved tidsbestillingen skrive under på tro og love, at du er berettiget til vaccinationen.
Som addison patient er du berettiget til vaccination, da ”Kroniske sygdomme og tilstande kan svække immunforsvaret, hvilket bl.a. betyder, at man kan være i øget risiko for at få et alvorligt forløb med covid-19 og influenza, fordi immunforsvaret ikke virker helt, som det skal”, som Sundhedsstyrelsen skriver på sin hjemmeside.

Vaccinationsprogrammet starter 1. oktober, så du skal nok være forberedt på stort pres på bestillinger i den første tid og væbne dig med lidt tålmodighed. Samtidig skal du være opmærksom på, at man i år IKKE kan blive vaccineret på apoteket eller hos egen læge. Vaccinationerne foregår udelukkende på de regionale vaccinationscentre eller hos Danske Lægers Vaccinations Service. Du kan finde vaccinationscentrene i dit område på Sundhedsstyrelsens eller din regions hjemmeside.

Læs mere om vaccination mod både influenza og Covid-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside https://www.sst.dk/da/Vaccination eller på www.vacciner.dk

Med venlig hilsen
Bestyrelsen